Eftertanke.

Läser just nu en bok där en flicka beskriver sin lärare.Läraren har en brun säckig kofta, olivgrönt förkläde och gröna stumpor som korvar sig. Hon liknar en vattenödla på väg att ömsa skinn. Hur såg eleverna månne på mig? Hoppas att de inte såg mig som en vattenödla, jag tycker nämligen inte om den beskrivningen. Hellre då en spröd liten älva. Haha......... Idag har det inte blivit mycket gjort. Har tvättat kläder och häng ute. När jag skulle sätta fast klädlinan flög jag på näsan för det var en stor isfläck där, allting ska ju gå så fort, men det blev bara en piruett. Funderar om jag ska börja med isdans.
Jag saknar ett pyre som brukar finnas i rummet intill på natten. Undrar var hon är?
Nu är nästan all snö borta, inget skidföre alltså.
Undrar om jag ska demonstrera på 1:a maj? Jag ska sätta ett stort plakat på magen och kanske ska jag skriva, var snäll mot alla babysar. Sälj godis för halva priset, utegångsförbud sent på kvällarna för de små , ja det blir nog flera slogans innan jag är färdig. Jag ska stå här hemma vid vägen. Jag kanske måste stå i flera timmar, så jag tar nog med mig en stol.vad tänker ni bloggare göra ?
Godnatt och sov sött.

Fågelskådning.

Ja nu verkar våren vara på gång. Har varit ute flera gånger,iklädd stövlar och kikare. Naturligtvis hade jag även andra kläder på mig.
Vad såg jag? Storspov ,sångsvanar och starar. Jag blev naturligtvis blöt om fötterna.
Som vanligt tittar jag inte efter var jag går och kom rakt ner i en vattengrop.
Ikväll var det bingotime igen, med wienerbröd och sånt. Inte vann jag något heller..
Nästa onsdag ska jag stå idörren och visa ut dem som vann ikväll.
De behöver ju inte vinna varje gång.Jag kan ju låtsas vara ordningsvakt. En del ropar Bingo""""""" så högt att mitt hjärta hoppar upp i halsgropen.
Lillan har bytt i våra sängar idag och gjort allt möjligt bra. Hon är verkligen duktig.
Det negativa är att jag blir så lat så när hon åker till Göteborg , så sitter jag och funderar ids jag göra det här nu . Man kan ju spara till morgondagen.
Jag har lånat 27 böcker från bokbussen , och det medför ju skojigt jobb.. Jag har ju bara en månad på mig innan nästa gång bussen kommer.
Det roligaste med bloggen är kommentarerna jag får. Tack alla som kommenterar!Det är snart sovdags så jag får väl sluta här och önska er all en God natt.

Våren

Har ni sett våren än? Månne hur han,hon den ser ut. Man har alldeles glömt hur det ska vara.
Idag har det varit kallt och blåsigt, men snön ser ut att minska i alla fall.
Ikväll hade jag 100 kronor på Bingolotto, det är roligt hur lite det än blir. Jag väntar på att vinna superchansen, då ska jag ta med mig lillan på supe och vi ska riktigt slå runt i Göteborg.
Det händer inte så mycket en kall söndag i Pello, inte för att det händer så mycket där mina småttingar bor heller. Idag har vi ätit tacos, lillan har gjort i ordning tillbehören. Jag ska sätta på potatisen på groning i morgon, själv har man ju grott färdigt vid det här laget.
Jag ska titta i vinklar och vrår efter saker som majbrasan kan sluka, men jag ska ju inte visa vad jag för iväg. Som ni förstår är jag en riktig smusslare och bedragare. För det mesta bedrar jag mig själv.
Det finns många babysar i världen, en av dem är Carola. hon pratar med babysound, inte har hon låtit så där på rösten förut. Många blir säkert irriterade på mig när jag skriver så nedsättande om nationalidolen, men man måste ibland häva upp sin röst även om man inte får komma till Aten och tävla. Det skulle ha varit roligt. 
Tänk babymamman i peruk ,gammaldags högklackade skor en svart kjol med lite mjölfläckar på och om jag inte hittar en fin blus så har jag en pyjamasjacka som skulle passa. Tänk vad stolta ni skulle  bli och vad jag skulle svänga mig i strålkastarljuset
Får jag engagemang så vete katten om jag inte gästspelar på Stranden i Karungi, på Storan i Göteborg och på Norrlandsoperan i Umeå.. Det beror ju så klart på gaget.
Kram på er alla bloggisar och god natt.

Gott och blandat.

Äntligen fredag, fast lite kymigt känns det ju. Nästan alla har påsklov, men intejag!!!. Torktummlaren har gått på helfart några dagar, så nu tänkte jag att det är dags att ändra inriktning.
Vädret har de två senaste dagarna varit soligt och fint. Igår var min lilla i Övertorneå ,vi hade kaffe och smörgås med oss, det var ganska mysigt. När vi kom hem åt vi älgkött. Idag har vi haft raggmunk,fläsk och lingon, tror ni att det var många points i den middagen? Ivar var i radion på morgonen i steg för steg, han spelade inte in det så vi fick lyssna. Han hade visst en lång pratstund med radiotjejen. Vi trodde först att han skojade.. Jag hör en massa olika fågelläten ute , men dom lymlarna gömmer sig så det hjälper inte att försöka med kikare heller.På tisdag kommer bokbussen så man får samla lite böcker igen. Risken är att jag inte har tid att se smutsiga fönster och dammiga hörn. Jag brukar vara färdig med vårstädningen i augusti. Just innan skolan börjar brukar jag vara på slutstationen. Julen räckte ända till påsk även i år.  Ingen av er har ärvt dessa anlag , det ska ni vara glada för. Jag har gömt lite godis som jag ska knapra på i kväll, blir ni avundsjuka? I morgon ska vi ha kyckling till middag .Sedan är menyn tom på förslag, om inte lotta ger mig vegetariskt recept på pannkakor.
Hej på er alla bloggare ha en trevlig fredagskväll .Kramar.

Dagen efter

Det känns verkligen som dagen efter. Jag har legat mest hela dagen. Jag har gräddat pannkakor åt babyproffessorn, riktig babymat. Nu pågår matchen Frölunda-Färjastad. det ser ut som om Färjestad kommer att vinna. Fy.Att det finns häxor i Karungi visste inte jag . Jag har inte sett någon häxa trots att jag varit i Karungi rätt så ofta. Men med tanke på att det varit påsk är det ju inte så konstigt. Man blir då inte upppiggad när man tittar ut genom fönstret. Det är grått...grått.Jag hade glömt att det var en studiecirkel idag, dom ringde men då var det redan försent , det är en bok viska läsa,jag vet inte vad den heter, men hoppas att det är något spännande. Imorgon är det wienerbrödsbak, det verkar ju inte så upphetsande. Jag har inte hört så mycket från mina babysar idag. Den från Umeå var det länge sedan jag hörde något av.Han aspirerar kanske, nej nu måste jag följa matchen ,kan inte koncentrera mig på min blogg.Hej ocha det så bra

Rekreation

Denna påskhelg har jag ätit gott ,läst, löst korsord och umgåtts med mina babysar, mini och minimini, dessutom har jag varit mycket lat . Men jag ska ju inte klaga, jag har haft det bra. Påskafton var vi till Täikkös .De hade dukat upp en enorm påskbuffe. Den var god och varierad.Jag kände mig taggad när jag kom ,jag åt så mycket så taggarna blev runda och knubbiga. Malin och Stefan tack , tack. Hampus ,David och Emil får också en hälsning. Åke hade gjort en jättegod gratäng , den får han gärna göra nästa gång jag kommer. Elisabet , du är jätteduktig som orkar med en massa extra jobb när vi kom. Jag har varit ute med mina seniorbabysar och det är alltid roligt. Påskdagen gick helt i rosa. Det var förstås med tanke på Catalog . Där satt jag med två av mina babysar och ena babysens svärmor( inte på Catalog) utan på fiket, det var mysigt. Kvällarna hos Suos spelade vi TP. Men det var alltför enkla frågor så det var inget för proffs, en del frågor gav oss värdelös kunskap. Idag var Elisabet( andra babysen) Cecilia , Ivar och jag på stan. Vi skulle fika men tydligen tog personalen semester eftersom det var stängt. Nu är vi hemma i Pello igen och försöker samla intrycken efter en vilsam påskhelg.Intrycken är så många så jag kan inte ta upp alla.
Tack alla mina babysar i Kukkola och Karungi,minibabysarna och minimini, och sist men inte minst MÄNNEN. Kram på er alla.

Tack alla ni okända som kommenterat min blogg.


Lotus

Tänker ni på min underliga rubrik. De bästa och godaste wookgrönsakerna har detta namn och det har vi ätit idag. Det är lite jobbigt att hålla reda på alla babysar när man har nått min aktningsvärda ålder, men det är ett kärt nöje. Tack alla som skrivit kommentarer, tack Lotta. Det är roligt att skriva men det är ännu roligare att läsa kommentarerna. Det finns ju en del slöfockar förstås. I morgon bär det av till Kukkola, det blir ett litet företag att åka för Ivar blir det första gången han åker buss efter stroken. Jag själv tycker inte att det är så märkvärdigt att åka med honom ,men han blir lätt nervös ibland. Det är en nyttig utmaning för Ivar, och han kommer säkert att fortsätta åka buss när han en gång har börjat. Det är just paus i icehockeyn, heja Frölunda.. Lasse håller på Färjestad.Jag tycker att det ska bli roligt i morgon. Den längsta resa jag gjort på 8 månader har gått till Övertorneå. Jag är ju ovan nu att företa längre resor så jag kommer säkert att vimsa, glömma mobilen, tappa plånboken eller vantarna. Förresten man behöver väl knappast vantar nu när det ska liksom vara vår. Vårkänslorna har inte kommit för några andra än skatorna tror jag. De flyger omkring och skrattar hela tiden. Jag ser fram emot att gå med Lotta på bingo. Det är bra att man ropar bingo även om man inte har det, då kanske utroparen kommer ihåg att det finns andra och kanske ropar andra nummer. Nu sitter jag och gaggar lite märker jag, så det kanske är bäst att jag slutar. Hoppas att det kommer många kommentarer. Hej, svejs och kramar.

Händelserik dag

Redan på morgonen började det att hända saker. Då kom nämligen babyprofessorn och en seniorbaby samt två minibabysar. och en MAN .Det blev en väldig turbulens. Roligt var det. Vi fick jordgubbsmazariner, sagolikt goda de smälte i munnen.Tänk vad duktiga babysar man kan ha. Sen ringde den andra seniorbabysen, och hör och häpna pojkbabyn i Umeå ringde också, tänk sån tur man kan ha. Sen blev det wienerbrödsbak till bingon. Det var rekordantal besökare
211 stycken .Bröden gick åt med detsamma. Men inte fick man nån vinst inte, det brukar bli dåligt när det är mycket folk.
Det är fullmåne i kväll, säkert blir det en kall natt.
Jag brukar mata rådjuren  och idag var jag på andra sidan med en burk med mat, när jag skulle över vägen halkade jag och burken flög över vägen , då fick jag se att en bil kom, jag blev väldigt generad och skyndade mig in. chauffören funderade säkert vad jag höll på med , Hoppas att de inte såg vem det var ,de kanske trodde att det var Cecilia. Nu håller Ivar på att fråga Cecilia vad ordet high betyder.
Jag tror att jag ska ta en mazarin ikväll igen, i smyg. Nå ha det bra alla min babyar
och hälsa också era respektive och alla  minisar .Kram!

Resan

Satt på bussen och såg tillbaka på alla sorgeliga saker (Elvira Madigan) Det var lite mulet och grått och en sur chaufför. Så kom jag fram solen kom fram och genast drogs mungiporna uppåt. Sen har jag jobbat med att försöka göra väg till ladan jag tog fram jättelånga trugor (snöskor). jag ville inte be någon ploga för att det är somliga som vill åt traktorn och jag tyckte det var onödigt, så kom Markus och då var det färdigt med min stategi..Gjorde ett litet uppehåll för Jeopardy .Sen blir det ju hockey, hoppas att Frölunda vinner.Färjestad är så uppkäftiga och taggade (igelkottar) Jag väntar på sotarn, det är alltid lika spännande innan.Jag är just nu lite svettig, måste nog gå och duscha av mig, så att jag blir ren trots att jag avskyr renar.Få se om jag fixar till lite här så att inte babyproffessorn tycker att jag är slarvig.Ska nu gå och diska och lyssna på radion.Kram till alla som läser mina rader. 

arbetsdag

Varför denna rubrik? Jo jag har jobbat i 2 timmar i skolan, fick reda på det i gårkväll så det blev inte att hinna förbereda något. Det blev påskpussel med två olika grupper. en grupp var enbart finsktalande, men det gick ändå bra. det blev tuppar, påskägg o.d. Påskkäringar blev det inte , tyckte att det räckte med att det fanns en.
Nu skiner solen ,hoppas att snön försvinner fort. I morgon gör jag min tur till Övertorneå. Det är en riktig byhåla, men några timmar kan man stå ut där .Tar med mig en bok om det blir långsamt.Det finns ju en del extra priser på Konsum.Har suttit hos grannen en stund, Eva far ju idag vid halvfemtiden. Hörde att Baylan ska till Sigrid och dricka kaffe någon dag i påsk. Eva föreslog att jag skulle gå dit och presentera mig som f.d. rektor och leda in honom på rätt spår.
Jag tycks se mig själv bugande för en regeringsmedlem. Jag har kört en liten tvätt och nu ska jag gå ut och titta på snön och kanske ta på den. Hej, hej och kramar. 

Söndagmorgon

Ute snöar det,jag har satt på en tvätt och strukit en massa.. Jag undrar om alla mina babysar har vaknat. Den i Umeå har ialla fall vaknat. Ivar har ätit en surströmmingsmacka så det doftar rena rama parfym här. Ska gå till affären när klockan blir elva. Dehar längre öppethållande nu. Lördagar och söndagar stängs affäre kl.17.00 andra dagar stängs den kl. 19.00.Skall koka en fisk soppa som Cecilia gett recept på. Sen skall jag steka några pannkakor.Det är ganska lugnt i vår lilla by, man ser inte så många människor den hä tiden på dagen. Jag hade inte så mycket annat att skriva ,skulle egentligen bara se om jag kom in på min blogg. Det är inte försent att lära gamla hundar att sitta !

Självbetjäning

Haha, det trodde ni inte att jag skulle fixa det här själv. nu kanjag det..Det är Bolibompa på TV det kanske passar mig bra.Det blåser lite och är två plusgrader.Ivar har just diskat och jag läser Kärlekstunneln av Hilma Wolitzer, jag vet inte än om den är bra. Kram till er alla

Aprilväder

Nu har jag fått hjälp det var många krångliga vägar. Tittar jag ut är det fortfarande vinter,usch för denna sega kommande årstid. Jag är ju ganska intresserad av idrott och därför fastnar jag för vissa uttryck som idrottsmännen använder, speciellt två ord, fokusera och taggade. Fokusera föreställer jag mig ett jätteöga som blickar bara åt ett håll, det är ju inte så "vidsynt". man måste ju se åt flera håll. Föreställer mig en taggad icehockeyspelare ,hur sjutton klarar de sig de måste ju se ut som igelkottar ,farliga för alla utom sig själva. S:H använder inte så banala ord även om han har Elloskläder på sig. Förresten såg jag Stenmark som hastigast på TV igår .Ivar har löst Melodikrysset på nätet.Eldebrink sa att det var ett svårt kryss.Jag har lämnat in trav och hoppas att jag vinner någon miljon, jag har ju många att dela med.Min babyproffessor befinner sig i Haparandatrakten, för där finns ju mina seniorbabysar.Iksu blev guldmedaljörer i innebandy, Iksu finns ju i Umeå.Jag vet inte ännu vad jag ska ha till middag, kanske hårt bröd med kaviar, det låter ju gott ,inte sant. Bäst att sluta jag har så mycket att skriva, så ingen orkar läsa.
Kram till er alla.

måndag

Måndag mitt på dagen,. Har måst fråga Katarina hur jag kommer in att skriva, som sagt ni barn har en liten småkorkad morsa..En av döttrarna skrev att jag är spirituell, vet inte jag och inte är jag sprituell för jag är nykterist. Solen skiner och det är några grader varmt. Har kört in två kärror ved.Tog lite tid för det blev lite läsande ibland.
Såg just en skata som flög förbi jag tror att den tog fantasin från mig. Vann tusen kronor (ur&pen) vad nu man kan köpa där. Det var så klart på Bingolotto.
Pappa cyklar till tonerna av Beethowens sjunde symfoni. Jag kan inte skriva itakt med den. Nu håller jag på att bli torr och tråkig, så jag måste nog sluta fast det här var egentligen väldigt roligt

lördag

Här är det ganska svamligt , Katarina undervisar mig i blogg. Det är roligt att Emma ,Niklas och vicktor är också här. Det var länge sedan sist. Det snöar och snöar , det är jättetråkigt.

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!