byxproblem.

I dag är det så varmt att man behöver inte ha några problem. När det var som kyligast kände jag att jag måste ha strumpbyxor under. Jag skulle till Pellohallen, så jag tyckte att det var bäst att klä sig lite bättre.
Sagt och gjort. Jag har ett par vita tajta strumpbyxor. Tog på mig dem , och sen på med skor och jacka. Just som jag varutanför på väg att grensla cykeln kom jag på att jag inte hade några ytterbyxor. Sprang in och Ivar börja skratta och sa att jag såg ut som Iprem mannen, och det gjorde jag verkligen. Tänk om jag farit till affären i den munderingen!
Dagen före skulle jag till bagarstugan på eftermiddagen. Skulle sätta mobilen i fickan men hittade ingen ficka. Till sist fick jag se att jag satt byxorna bak och fram, knytbanden satt på baksidan. Jag tyckte att byxorna satt lite obekvämt hela dagen, och där var felet.
Midsommar har kommit och gått. Jag har haft kärt besök av barn och barnbarn.
Man känner sig lite deppig när man vet att man går mot mörkare tider, men ännu så får man njuta av solen. Igår åkte Ivar och jag buss till Övertorneå. där åskade det och regnade.Jag har världens gulligaste storspovar här. De är i olika storlekar. En del ser ut som kycklingar. Jag brukar prata med spovarna för att göra dem lite tamare.Men de har vist plockat upp en del fröer ur landet. Det saknas en del växtlighet där.
Ska nu försöka kratta lit i potatislandet, regnandet har gjort att det kommit lite ogräs.
I dag har Seija, Anita och jag varit i Bagarstugan och plockat och städat lite. Nu ska vi skura golvet och putsa fönstren så det blir fint till loppisen.
I morgonkväll ska jag med Alice på bingo till Juoksengi. Hoppas att hon har bra fika med.
I går såg jag rådjur på ängen. Har nog inget mer på hjärtat så får väl sluta. Det kom många kommentarer i mitt förra inlägg, hoppas att det fortsätter. Hör ni provade ni med blommor under kudden och skor under sängen i midsommar? Såg ni i så fall er tillkommande ?
Hej, svejs bland inande myggor och surrande humlor!

Regnet det bara öser ner........

Man skulle också kunna säga Å regniga natt.........
Det har formligen öst ner. Imorse tömde jag regnmätaren, på 2 timmar var det två grader över 10. Räkna efter. Åskan gick och det blixtrade. Jag mådde inte speciellt bra huvudvärk bl.a.
Idag var det ett rådjur på ängen så lodjuren har inte tagit alla.
Lillan har ju varit hemma. Hon jobbade för allt hon var värd.Synd att hon inte kunde stanna längre. Vi har rensat lite och fört till soporna, men mer behövs.Getingfällan är fylld med getingar. Jag tömde den förra veckan det var över 30 getingar i den. Cecilia tyckte så synd om dem.
De första potatisarna jag satte har kommit upp.Vet inte hur det blir med fröerna. Jag är rädd för att regnet spolat bort en del. 
Det är jättetråkigt med regn, jag har inte lust med något när vädret är så här. Köpte laktosfri mjölk i dag och skulle baka polarisar, men som tur var satte jag inte igång . Det blev ju åska.
Det känns vemodigt med midsommar, det börjar ju att mörkna redan efter helgen.
När vi var barn gick vi alltid upp på ett berg på midsommaraftonen. "Himberget." Vi barn fick en sockerdricka och Mariekex. De vuxna kokade kaffe över öppen eld.Det är många minnen som poppar upp när man blir äldre.Nu tycker jag att midsommar blivit legitimt med alkohol. Jag tycker att det är häftigt att många av mina anhöriga är nykterister. Andra tycker väl att det är häftigt att dricka. I det långa loppet respekteras man mer när man avstår. Förstår inte vitsen med att så många unga dricker. Är det dåligt självförtroende eller vill man vara tuff.
Ni som vill se er tillkommande i midsommar, här har jag förslag: blommor under kudden. Förtära något riktigt salt utan att dricka . Kl 24.00 ser ni han eller henne. Så en tredje sak: Sätt skorna som ett T under sängen och säg: Jag sätter mina skor i T för att jag min älskling ska få se, är han fattig går han, är han vacker rider han, är han ärlig kysser han min hand. I drömmen får ni se.
Jag och en kusin provade lite av varje, vi satt uppe till 24.00, men vi varken såg eller drömde om någon
friare. Det var min mamma som lärde oss allt detta. Jag tror faktiskt att hon skulle ha kunnat klä ut sig och lura oss. Nu måste jag sluta svamla, fast jag hade mycket mer midsommarsnack.
Hej svejs bland hägg och syren. Kommentera gärna och mycket.

Ring, ring.......

Har nyss varit nere och duschat. Ska ju på Olin grejen i morgon. Idag har det varit ett omväxlande väder . Idag fyller ett av mina barnbarn år, hoppas att han förlåter mig för att jag inte ringt. Men jag tänkte mig att tjejer ringer så han är upptagen hela dagen.Jag har i alla fall skickat en gratulation.
Nu är Lillan hemma. Elisabet och hon kom i söndags . det var roligt. Idag har hon krupit runt knutarna ute. Hon har klippt gräs.Det var meningen att Lillan och jag skulle dra plogen, men Ivar ringde Lars Hannu så han kom och drog fårorna. Så började jag och kratta ner potatis. Plötsligt fick jag se något som blänkte. Jag tänkte att det var en kapsyl så jag tog upp den. Gissa vad det var ? Jo, en guldring som jag tappat för sådär en 40 år sen. Lasse drog djupare fåror än Cecilia och jag skulle ha dragit och därför kom ringen fram.
Jag har i alla fall satt 9 rader potton.
Jag har närmare 30 getingar i fällan. Cecilia Tycker synd om dem. Elisabet sa att dom har det ju bra får dricka saft innan de avlider. Vem av dem låter mest geni ? Lite flummiga båda två, tycker jag.
Skulle gå till bagarstugan och sätta ut lite skräp. Jag cyklade förstås. När jag kom hem och tittade ispegeln. Jag hade ett huckle som stod ut som en strut, antagligen blåsten som gjort struten. Dessutom hade jag inte knäppt gylfen. Jag såg ut som ett åkerspöke. Vet ni vad ett åkerspöke är ? Mamma sa alltid det om hon såg en kvinna som var spacklad och såg fin ut. Kom och titta på ett åkerspöke, brukade hon säga när hon stod i fönstret och spanade. Hon spanade ibland, men sa jag är då inte nyfiken.  Hon brukade ha ett tefat på balkongen med saft. Det var getingarnas fest.
Jag var tvungen att titta ut just nu och gräla på kråkorna de tjafsar med skatorna. De tjafsar med skatorna.
Nu har jag väl svamlat tillräckligt eller hur ? Kram på er alla och sitt inte uppe för länge.
Hej svejs potatisar! (Potatisar är både fina och goda)