Spökmålning

Nu var det ett tag sedan jag gjorde något inlägg. Har varit väldigt upptagen, visst låter det viktigt? Vi har haft loppis två söndagar i rad. I lördags var det PIF:s grillfest och var ska sleven vara om inte i grytan.
Så har jag jobbat i pottis- och grönsakslandet och där blir det aldrig färdigt. Torsdagkvällarna är det bilbingo. då är jag med kompisar och träffar en massa människor , det är jätteroligt man behöver inte vinna något .
Idag har jag varit i Övertorneå, alldeles själv.
I fredags var vi bjudna till BM och Gunnar . I måndags bjöd vi dem hit på kaffe. Gunnar har sin mamma här också. På tisdag kommer pojken med sina söner. Jag hoppas att alla tre följer med. På söndag har vi loppis öppet bara två timmar. Vi har fått fantastiska saker dit en del helt nya.
Många av barnbarnen har namnsdag denna vecka. försökte skriva i Johannas blogg och gratta henne, men det står att jag inte kommer fram.Det är lite troll i den här datorn. Jag har kommenterat många gånger till er alla, men det kommer inte alltid fram.
Spökmålning var det. Ivar lagade broräcket på framsidan av huset. sen skulle jag måla det. Jag duttade både på framsidan och sidan mot gården. Jag duttade även på mig själv. Jag hade inte märkt att jag hade en tjusig tangorabatt. Nog tvättade jag mig men antagligen satt färgen ganska hårt. Nu på morgonen gjorde jag turen till Pellohallen. För det första gick luften ur på bakhjulet, så jag fick gå. Sen frågade personalen på Pellohallen om jag hade ätit fil. Jag hade inget märkt, då satte de fram en spegel och då såg jag. Jag förklarade för dem , men de fick ett gott skratt. Ska inte svamla mer nu har tagit en klitablett, så jag börjar känna mig trött.
Hej svejs bland potatisknölar och ogräs.

Säskisafari

Det är ett tag sedan jag gjorde ett inlägg.
Igår var det ju gravsättning i Svanstein. Det var en fin stund. Roligt att träffa både stora och små. Emmas gullungar var ju där . Katarinas övriga gullungar var där. Tro om de blirirriterade de större av dem när jag skriver så här. Det var roligt att träffa Ragnar, Han satt här ett tag i går kväll och vi pratade ganska mycket.
Det har ju varit ett eländigt regnande. Dygnet som var hade det fallit 60 mm.
Idag såg det ju ut att bli ganska fint. Det är där Säskisafari kommer. Jag har varit på ett sådant i dag... i potatislandet. Hoppas att jag stavat rätt, annars kanske Bengt P tar mig i örat för att jag misshandlar språket.
Efter min safari är jag ganska stel i ryggen, men jag ska fortsätta i morgon.
Förra veckan när jag skulle på min runda till Pellohallen försökte jag räkna Lanttos kor. Jag cyklade och räknade, tror ni jag kunde hålla mig på vägen? Nix. Jag åkte ner i diket bland buskar och gräs. Jag sa några fula ord. Som tur var kom ingen människa förbi, men däremot Bussen. Chauffören tittade stort och jag låg där i diket och låtsades undersöka vegetationen. Nu har jag slutat räkna kor.
 Vi har ju loppis i bagarstugan och det kommer någon då och då för att titta och det tycker jag är roligt.
I kväll har vi varit på bingo i Juoksengi. Det var kobingo där också. Jag ångrade att jag hade satsat en slant på en viss ruta. Jag tänkte hur ska jag ta hem kon om jag vinner den. Jag hade alldeles fel . Det var inte kon man fick utan ett pris och då blev jag förb. att kon bajsade i fel ruta. Jag hade valt 27, och Majros gjorde sitt behov i ruta 10.
Det var allt för idag. Ha det så bra och sov gott.
Hej, svejs bland dill och potatis!