Fågelbesök.

Som rubriken visar så har fåglarna invaderat fröställena. Jag hade kvar fröer från förra året, men de räckte inte långt. Idag hämtade jag 25 kilo till. Det är titorna ,grönsiskor, grönfinkar, blåmesar ekorrar m fl.
Tiggde lite gammalt bröd från Pellohallen, och tänkte ju på ekorrarna. Trodde jag. Nix, det var skator och kråkor som åt av brödet. Ekorrarna tycker om söta goda kakor och bullar.
I morgon är jag bjuden på lunch av f d kolleger, idag fick jag en orkide av dem.
Igår var det bingo och jag bakade vienerbröd. Vi hade bestämt att börja städa bagarstugan kl. 10. Därför började jag tidigt med bakningen. Jag satte på ugnen och beräknade at det skulle vara klart kl 10. Tittade och såg att lampan hade slocknat. Skulle sätta in första plåten, ugnen var kall. Jag hade glömt att gradknappen. Den stod ju på noll. Nåväl jag blev kraftigt försenad till städningen.
När jag kom dit till bagarstugan sa jagUrsäkta att jag kommer sent. "men jag kan gå tidigare istället ", det var väl klyftigt sagt.
Idag när jag skulle hämta fågelbordet från lagårn ,stod det tre renar där ute och de rördesig inte. Fick gå och hämta Ivar . När han kom ut försvann de med en gång de jäklarna. I går var jag till Övertorneå. Där hände då inte något speciellt. Det är en riktig byhåla.
Nej , nu väntar jag till 30 nov. då bär det av till Happis.
Till veckan ska jag börja planera paket till lillan. Älgkött och mandelpotatis i första hand. Sen hittar jag väl på några överraskningar.
Jag längtar efter alla mina barn.
Jag drömde förresten att en av mina 50-åringar ringde mig och sa att Loket hade dött. Jag vaknade just då och funderade , sen blev jag klarvaken och kunde inte annat än skratta.
Det blev väl inte så världsomvändande inlägg i kväll, men jag har inte kommit i gång riktigt med Facet. En gammal gumma måste vänja sig ordentligt med nya saker.
Hoppas att ni alla har det bra, och sov gott. Själv säger jag hej svejs ni alla som tror på tomtar och troll.

I dimma dold

Som ni ser av rubriken så är det grått och dimmigt. Ganska trist förstås. Har roat mig med att läsa. Först jobbade jag i Bagarstugan, det måste putsat upp där innan det är dags att baka. Sedan var det PRO möte.
Där bestämde vi att vi skulle åka till Haparanda den 10 november.Den 6 dec. anordnar PIF julmarknad.
Det är bra att ha lite fasta data. Jag har lite ont på tummen har fått ett brännsår där. Jag har alltid besvär med brännsår. Förra året fick jag åka till sjukan för att det skulle bli bra. Nu är det här brännsåret betydligt mindre så det ska nog läkas med tiden.
Bokbusen var här i tisdags har hunnit att läsa två böcker. En av Trezza azzopardi: Ett blått brus. Det handlar om två människor som hamnat vilse i sin tillvaro. Den var ganska jobbig att läsa men ändå bra. Den andra boken är Britta berggren Ericsson : Snälla mamma sluta dricka.Britta är alkoholist och är på behandlingshem och med i AA men åker alltid dit ändå. Den är ju en sann historia och verkligen skrämmande.
Jag är inte så förtjust i deckare, men i brist på annat så... Jag tycker inte att de ger en så mycket. Det vimlar ju av deckarförfattare nu. Jag gillar biografier, dokumentärer och naturskildringar, alltså verkliga händelser
och inte fantasier. Det finns några enstaka deckare som finner nåd  inför mina ögon. Nu lät jag visst riktigt märkvärdig. Jag vill göra mig viktig. Hahaha.
I måndags var jag till Öå. Det var då inget märkvärdigt. Jag tycker att det är en riktigt tråkig ort.
Cykeln har jag satt bort för i år. Skulle i och för sig vara roligt att slira omkring lite på den isiga vägen, men jag kanske skulle bryta lårbenshalsen.Jag känner for  att leva lite äventyrligt men vet inte vad jag ska hitta på. Ge mig ett tips. Bara renar inte är inblandade.
Fåglarna tömmer fröholkarna i ett nafs, men jag vill lära dem var det finns mat så att jag får ha dem här hela vintern. Jag ser inte så många varelser annars genom köksfönstren.
Nu pratas det bara om svininfluensan. Varenda dag. Jag tänker inte vaccinera mig. Jag tror att den som har kommit på det här vaccinet har tjänat multum. Nej nu hoppar jag från det ena tilldet andra så det är bäst att jag avslutar ni som läser mitt inlägg kanske somnar innan ni läst inlägget. Därför säger jag Hej svejs dimfigurer!

Länge sedan eller hur ?

Ja det var en tid sedan som jag var i svampskogen, men det har bara krånglat. Nu minns jag knappt allt jag velat skriva om. Det har blivit en del tranbärsplockning och lite utestädning, men inte ens det har jag hunnit göra färdigt. det är åldern förstås. jag har hunnit med att fylla år. Barn och barnbarn hade bakat . Katarina och Elisabet hade färdig mat med sig. Jag kände mig mycket divig.Presenter i massor hade de dessutom med sig.Radio och E och J hade en svampkorg fyll med gott och knåp och knep. M hade sytt ett rejält förkläde som ja använder varje gång jag bakar. Hann inte ta igen mig ordentligt förrän det var kalas igen. Lillan saknade jag. Lillen var hemma och hjälpte mig ta upp sista potatisen och hjälpte mig ta in trädgårdsmöblerna. Tack alla ni som kom och besökte mig . Vi blev ju många barnbarn, barn och alla små gulliga barnbarnsbarn. Tack även alla respektive också.
Sen var det ju sekelfirandet.The twins 50-årsdag. Det var roligt att vara hos dem och träffa alla deras bekanta också.Festen var ett riktigt "Tabaras". God mat och festliga deltagare. Det var länge sedan jag hade så roligt, skrattar för mig själv när jag tänker på kvällen. Pontus som råkade hamna vid mormors bord.Vi pratade en hel del kompisarna hans var också en överraskning.Mina flickor måste ha varit mycket trötta efteråt. Mina barn är världens finaste och hur gamla deän blir så är det mina "barn". Söndagen blev också innehållsrik.Det var IKEA, Tampere Hamburgerstället och andra affärer. Jag önskar att jag bodde närmar
mina barn och att alla barnen vore samlade på ett ställe.
När jag kom hem var det full vinter jag hade köpt ljus på IKEA. Jag satte ljuslyktor i garaget för att potatisen inte skulle frysa.Det var att passa och sätta ut nya ljus när de andra brunnit ut. Sen hade det ju snöat så jag måste göra en väg till garaget. Först igår gjorde jag pottissäckarna klara och fick dem förda till Alice.
Det har timat så mycket sedan sista inlägget så jag minns inte precis allt.
Har i alla fall satt ut mat åt fåglarna. Var min vanliga runda till Pellohallen inget särskilt med det, men när jag gick hem såg jag en massa renar på ängen. Hde jag sett dem förut hade jag inte vågat gå ut.
Jag smög ut sedan med kikare ock räknade hur många det var. 53 st. Hemska tider.
Slutar nu ni somnar nog innan ni läst färdigt inlägget. Det kanske inte var så spännande orkar inte skriva om mina fadäser, får bli en annan gång. Hej svejs i höstmörkret.