Varför stå på näsan när man har ben?

Man kan undra. I alla fall var jag ute för att plocka bär. Stup i ett låg jag med näsan mot marken. Jag har alltid så bråttom så jag ser inte var jag kliver. Men jag hoppade upp som en guttaperka varje gång. Igår plockade jag lite vinbär, pyttelite, ska fortsätta sedan. I dag har jag bytt isängarna. Sen har jag slagit blasten på fem potatisfåror, det ska jag också fortsätta med sedan. På lördag ska vi på middag 17.30. På söndag sköter jag loppis från 12.00- 14.00. Första gången hade vi öppet från elva till kl. 5. Det behövs bara två timmar och man säljer lika mycket. Nästa lördag-söndag ska vi ha svampkurs , ut i skogen med kaffe och smörgås och sen hem och tillreda svampen om vi hittar något.
Har varit ute och tittat efter hallon, men det blev liten utdelning det har varit för torrt och fritt fram för maskarna. Jag kommer ihåg när jag var liten och åt hallon. Jag blev mycket sjuk vomberade och fick feber. Jag hade fått i mig hallonmask.
Varje dag går Ivar och jag på ängen ända till skogsranden och ni skulle se vilken fart han har. Jag har placerat en stol där längst bort så han kan vila innan han går tillbaka. Jag har kikare med mig för att se om jag upptäcker några renar. Tittar noga efter om det kan finnas något träd som jag kan kliva upp i om faran närmar sig.
Nu är det ju höst. Många gillar hösten, men inte jag. Det är så mycket som ska fixas på hösten
Har tittat på TV en hel del, men det har inte varit så intressant, jag menar naturligtvis VM. Stefan Holm är ju inte med.Svenskresultaten har ju lyst med sin frånvaro.
Får sluta nu ska putsa upp i köket och vardagsrummet lite. Jag hoppas att jag får många kommentarer, det är väldigt roligt.
Hej svejs bland äpplen,paprikor och hallonmaskar. Ha en god sömn.

Blandat.

Nu är jag här igen, länge sen sist. Vi har ju haft stekhet sol ganska länge. Jag har jobbat i trädgården nästan varenda dag. Det var ju lite jobbigt.
Men nu är det skyfall hela dagarna. Åska söndag måndag och tisdag. I söndags var det riktigt hård åska likaså l går.Jag blir alltid lite nere när det är sånt här regn och tänker på att det blir mörkare och mörkare.
Har läst och löst korsord de här blötdagarna. Idag har jag förstås strukit en stor tvätt. Återigen tog jag fram elvispen istället för strykjärnet. Först när jag skulle fylla i vattnet upptäckte jag att det inte var strykjärnet.
Några dagar har jag varit till skogs och plockat blåbär. Inte så mycket deträckte till blåbärspannkaka och muffins. jag har redan konsumerat muffisen och pannkakan.
Har haft loppis på söndagarna mellan 12 och 14.00. Även nu på söndag.
Det har varit på något vis en rörig sommar, men jag har ju fått träffa barn och barnbarn och barnbarnsbarn och det är ju små glädjeämnenBM och Gunnar har satt upp studsmattan. Det finns ju en hel del småttingar som kam utnyttja den. Jag var så stolt och tog mig upp på studsmattan. Robin sa farmor du hoppar ju inte du bara gungar, han såg nog fel. Lillan har jag ju inte fått träffa på länge, men kanske till jul. Lillen kommer några dagar i höst för att hjälpa till med allehanda saker. Jag vet ju inte när det behövs som bäst.
Ett av barnbarnen har ju gift sig. Det skulle ha varit roligt att vara där men är man gammal så är man.
Sötnosen Pontus fyller år på fredag. hoppas han får en fin dag utan tomtebrus.
Tänker ta någon heldag till Happis framöver. Jag åkte ju dit med Erik, men man måste nog ha en heldag för att hinna gå igenom allt.
Jag har målat sparken blå, då syns den på vintern om jag råkar glömma den någonstans.
Idag skulle mamma haft namnsdag, det känns lite tomt. Lydia har ju namnsdag i dag, det känns bra.
I morgonkväll är det bingo i Juoksengi. Det är roligt och avkopplande, manträffar många människor där och så är det ju Alices mackor. Tror att jag säger godnatt nu .
Hej, svejs alla regnprinsar och prinsessor.