Hösten är kommen, hör stormarna gny...

Hösten gör ett litet uppehåll. Vädret har varit si så där, men jag har haft torkväder. Alla lakan tvättade och nästan allt struket. Nu blir det väl vinbärsplock. Inga hallon blir det. Det har varit för torrt.
Har varit till stranden och försökt fiska men det blev inga napp. Nu har Erik skickat upp några bra flugor så jag ska försöka i morgon kväll. Har varit på bingo med Alice och gänget, det blev ingen vinst. Frågan var innan vilken outfit jag skulla ha. Trots all tvätt så är de flesta gångkläder "fjälliga", alltså de bär spår av fisket. Hittade till sist något som var någorlunda gångbart.
En gång när jag var på ,en affär inte länge sedan, såg jag en likadan ryggsäck som jag har. Nu ska jag köpa en ny. Jag blev glad och tänkte, nu kan jag snart byta till den nya. Så småningom upptäckte jag att det var min "gamla " ryggsäck som jag råkat placera på en hylla. Blev väldigt generad, tur att ingen märkte mitt tilltag.
På tisdag ska jag till sjukan och ta bort några födelsemärken på ryggen. Kan inte ha bh för märkena irriterar.
Dags att sluta med memoarerna och gå till sängs. Ha det så bra och blås inte bort med hösstormarna . Hej, svejs.

Länge sedan sist.

Har inte kunnat hålla koll på allt som hänt sedan sist.Det har tillkommit en del barnbarnsbarn. Det är 17 vid det här laget. Barndop blev vi snuvade på i.o.m bussarnas inkränkthet.
Vi fick samlas en hel del i sommar när min svåger hade gått bort.Umeborna var inte här då.
Krämporna har börjat höra av sig.Mina händer domnade och värkte på nätterna hade svårt att sova. Så var nageltrång. Fick tid för att operera bort naglarna, men när jag kom till läkaren sa jag, strunta i naglarna ge remiss för mina händer i stället. Jag hade så besvärligt med händerna så jag tänkte, låt naglarna trängas.
Har opererat en hand väntar på operation av andra handen. Skulle tro att det blir snart.
När man blir äldre så ,kommer olika krämpor smygande efter varandra. Men kan inte klaga , det finns människor som har det mycket värre. Jag sörjer mitt potatis- och grönsaksland. Det blev inget i sommar. Mina barn har varit mycket hemma på helgerna och hjälpt mig när jag haft det som svårast. Yngsta tjejen har varit hemma från Göteborg på semester. Semester kan man knappast kalla det. Hon jobbade för fullt hela tiden. Så har jag haft Johan ,barnbarn, som hjälp i nästan 2 månader.Erik med de övriga 2 boysen har varit hemma ett tag.
Det är alltid roligt när barnen är hemma. Det blev på en gång så tomt när de for i onsdags. Det blev slut på fiskandet. Johan och jag har varit nere vid älven och fiskat. Det här blev nästan som en dokumentär. Mina tjejer tycker inte om dokumentärer, så det blir säkert tråkigt att läsa detta. Nu när jag kommer igång ska det väl bli lite mera fantasi i mina bloggar. Ha det gott! Stoppa om er det blir kallt i natt. Hej, svejs!

Bara på prov.

Skriver bara några rader här för att se hur det funkar. Kommer hädanefter att använda bloggen mer än facebook. Det rymms mycket mer och jag har skrivklåda. Det är så länge sedan jag använde bloggen. Nu ska det bli skriva av. Slut för idag. Hej svejs i myggriket.