Blandat

Ja , jag kom inte på någon bra rubrik så det får duga. Det har varit spridda skurar mellan solgasset. Igår kom det sån häftig skur så jag fick stå på Pellohallen jättelänge. Men jag led ingen nöd jag pratade med olika pers.
I veckan har jag också varit som hastigast i blåbärsskogen så där 10 min. Jag fick 2 dl blåbär.
Jag har hunnit med en hel del. Strukit, tvättat städat gillestugan och bakre hallen, cuprinolat trapporna mm. När jag skulle stryka tyckte jag att sladden på strykjärnet var så stel. Jag blev irriterad och börja slita tills jag upptäckte att jag försökte stryka med vattenkokaren.
Det kanske inte skulle ha blivit så tokigt. Det är ju vatten i kokaren också.
I tisdags var jag och BM i Övertorneå. Vi hann med en del.
Idag kom Goch BM och hämtade oss kl tio.
Vi har varit ute på en riktig långtur till norra Finland. Vi åkte till Levi. På vägen dit passerade vi många små byar. Vi stannade och fikade på ett ställe. Vi satt ute för det var så strålande väder.
I Levi åt vi på en hotellrestaurang. Det var fint må ni tro. Vi fick var sin meny och valde varmrätt, sen var det efterrätt. Allt blev vi bjudna på av Ölänningarna.
Vi kom hem vid 18-tiden. I Levi så gick tankarna till Österrike-Alperna . Det fanns "alphyddor" överallt.
Ivar har gått till sängs men jag är alltid lite trög med sängåendet.
Det har inte gått att kommentera era bloggar tro inte att jag inte försökt.
I Morgon ska jag försöka plocka lite mer blåbär samt rensa i trädgårdslandet.
På måndag kommer antagligen Umeborna.
Nu ska jag pricka för några hästar . Det är min tur att tippa.
BM och jag blev så gäspiga när vi var på hemväg så jag försökte hitta på knep för att få slut på gäspandet. Snedda ena mungipan eller klia sig diskret under näsan. Vi fick skratta en hel del.
Nä, nu får det vara slut på svamlet, annars springer hästarna ifrån mig.
Hej, svejs i blåbärsskogen.

Grödans vedermödor.

Ja vad kan nu detta vara. Jo en tant som stått böjd i potatislandet i 3 dagar. Det har ju regnat så mycket så man har inte kunnat göra något ute förr. Potatisblasten syntes knappt för allt ogräs. Men blasten har knoppar så det ska väl snart kunna finnas ätliga knölar i jorden. Men jag är alldeles lämmalästen. Landet är i alla fall färdigt.
I dag skulle Ivar och jag grilla korv, och när vi en gång bestämt det, vad hände då? Jo det började regna. Men vi grillade i alla fall.
Tänkte koppla av lite med att gå till älven och fiska. Älven var tom på fisk , tror jag. Det blev ingen fångst.
Det har ju varit rally i Finland i dagarna två. När jag satt där nere vid älven började jag räkna bilar. Där kom stora bilar med leksaksbilar på flaket Jag började räkna leksaksbilarna. Vad gör man när man inte får något napp. Jag räknade till över 70 leksaksbilar men många hade redan åkt förbi. Det var gula, vita röda bilar
Nu ösregnar det . Det kanske är åska så jag får nog sluta. Imorgon kväll har jag styrelsesammanträde. Måste göra i ordning papperen innan dess.
Så ska jag göra råmjölkspannkaka. Är det någon som har recept på den. Annars får jag väl pröva mig fram.På tisdag åker jag till Övertorneå. 
Nu måste jag sluta. Hej svejs bland skurarna . Det vräker ner regn nu. Föresten: är det någon mer än jag som kan somna efter att ha druckit kaffe. Det är mitt sömnmedel. 

Kyliga vindar

Idag när jag cyklade till Pellohallen, höll jag på att frysa rumpan av mig. Jag tänkte skriva häcken, men en äldre tant ska inte använda ungdomsord. Häcken den tar nog inte skada av lite kyla. Den frodas. Gröna blad och torra kvistar.En sån här dag gör man inget i onödan. Ligger och slappar med en bok.
I tisdags var några av mina små och stora babysar här. Det var roligt och inget gjorde jag.
De fixade maten, vid grillen därute. Vi fick åka omkring till badplats och affärer.
Åskmullret förstörde lite av dagen. Hos Lanttos har de kor ute på bete, och jag försöker att hålla ögonen på vägen istället för att titta på kossorna. Men så fick jag se en hel renhjord på ängen här framför, så idag går jag inte ut mera.
I fredags var vi bjudna på middag hos Ella och Lasse. Det var Tacos och sen hallonkaka med vaniljsås och hallon. Ella delade upp vad som blev kvar av tacosen . Vi fick den ena hälften. Det räckte till middag i går och räcker idag också.
Igår bakade jag polarisar och hamburgerbröd med mjölkfritt margarin och låglaktosmjölk.
Det ser inte så bra ut på min odling. Jag kan ju inte göra något där i kyla och regn.

På onsdag har PRO auktion. Jag ska baka wienerbröd och sälja kaffe tillsammans med bröden.

En gång när jag bakade matbröd glömde jag jästen och satte i den när jag skulle baka ut degen. Jag garanterar att ingen skulle vilja smaka på det brödet.

En tant berättade för mig en gång att hon hade bakat sockerkaka och hade glömt bakpulvret. Hon hade sängt in bakpulvret en stun efter att hon satt in kakan i ugnen.

När hon tog ut kakan var hälften deg och andra delen för pösigtuppjäst. Inte ens hunden ville smaka på den.

Idag jobbar babyprofessorn hela dagen. Jag förmodar att de har dåligt väder i Gbg också.

Igår hade jag blusen avig igen och var ute på vift. Någon sa vilket intressant mönster du har på blusen. Jag tänkte ge henne fingret men gjorde det inte.

Nu är de fb renarna närmare, så nu vill jag inte ens gå till soptunnan.

Jag har då inte mycket att förtälja så ni får nöja er med detta. Tack för alla kommentarer!

Hej svejs i kalla Norden . Vi får hoppas på lite solsken igen. Konstigt i Sverige är allt och alla lagom, varför kan inte vädret följa det mönstret?

Hej svejs!