Sitter på en bänk och blickarna går mot öster.

Sitter på verandan och tittar mot Finland. Ser sju raketer, det ser ut som om de sju raketerna just kreverar. Underligt tänker jag. Det är ju bara måndag kväll. Jag går in , ut igen, det ser likadant ut.Mycket underligt!
Till sist upptäckte jag att mina glasögon var täckta av en mjölkvit hinna, smutsiga alltså. Mysteriet blev löst.
Julen har gått. Jag har fått träffa flera av mina barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Det tycker jag lyste upp julen. Killarna från Umeå har varit här. Vi har varit ute och spinkat på kvällarna. Visåg en massa spår bl.a.
Sista kvällen såg vi stora spår som om en jättekatt gått på ängen. Pojkarna blev lite skraja. Vi gissade på lodjur. Nu har jag hört att det finns lodjur i norra Pello och i Neistenkangas. Tänk om de tar mina kids.
Det blev tomt och ledsamt när killarna reste hem.
Idag blåser det  riktigt ordentligt. Men vi har fått behålla strömmen. Har just diskat efter middagen. Vi åt lutfisk.
Det känns så vemodigt på årets sista dag. Åren går så fort . man hinner inte med ordentligt, det är bara krämpor man har att vänta. Har inte kunnat kommentera alla bloggar, det är ju inte alltid det funkar.
 Men nu vill jag tillönska alla mina nära och kära ett gott nytt år. Önskningarna går till Värnamo, till Göteborg Umeå, Karungi, Kukkola, Mattila, Keräsjoki. Hoppas att jag har nämnt alla.
Man känner sig alltid lite neråt när vädret är som det är. Jag borde bli vädergumma, alltså med tanke på vad jag kan åstadkomma (vet inte om ni fattar) ha, ha.
Vad jag inte har förstått är ungdomskulturen med en massa fylla, ja det är ju inte bara ungdomar. Men varför måste det drickas så mycket på nyårsafton, kan det vara roligt att vakna med en häftig bakfylla ?
Nog kan man skåla i champagne eller dricka vin men inte i så kopiösa mängder. Nu verkar jag vara en sur moraltant, men ni som känner mig vet hur jag är. Jag måste någon gång vara seriös, mina bravader kommer i nästa blogg.
Hej svejs alla glada smuttare!

Kommentarer
Postat av: Cessi

Du är nog det minst sura som går i ett par skor!

Jag tycker också nyårsafton känns vemodig ...trots att jag inte är en riktig vädergumma!

2008-12-31 @ 22:15:06
Postat av: elli

Det gäller att ha nyputsade glasögon. JAg ser fram emot nästa inlägg!!!!

Kram

2009-01-01 @ 09:56:22
Postat av: Kajsa

Finns ingen bättre mamma än just mamma!!!! Jag har åxå alltid känt ett stort vemod på årets sista dag. Alltändasen vi fick Pontus. DÅ blev framtiden så oviss och inget var självklart. Mitt första möte med vad ordet skräckslagen betyder i verkliga livet mao./Kram

2009-01-01 @ 14:58:16
Postat av: elli

Melodikrysset var simpelt idag eller hur????

2009-01-03 @ 13:04:52
Postat av: jag

Eldeman har varit lat för det var alldeles för enkelt.

2009-01-03 @ 18:24:41
Postat av: elli

Väntar på bravaderna...

2009-01-06 @ 09:12:34
Postat av: Lotta

Gott nytt år till er med! Jag hade då ingen baksmälla dagen efter, var spiknykter hela nyår, förvisso på grund av jobb men. :-)

2009-01-07 @ 17:34:38
Postat av: Joannah

Snart är kakan du bakat helt slut, är lite snål med den, det blir tunna skivor när vi får främmande!

2009-01-08 @ 20:17:09
Postat av: elli

Tack för idag!!!!!

2009-01-10 @ 21:02:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback